Баканов назвав ініціаторів введення санкцій проти низки телеканалів

Ініціатором санкцій проти телеканалів Медведчука стали Рада та СБУ
Баканов назвав ініціаторів введення санкцій проти низки телеканалів
телевізор, пульт (Фото: pexels)
3 Лютого 2021, 12:21
читать на русском

Голова Служби безпеки України Іван Баканов назвав рішення РНБО щодо запровадження санкцій проти телеканалів 112, NewsOne та ZIK послідовним кроком української влади у боротьбі з російською гібридною агресією.

За словами очільника відомства, рекомендація щодо запровадження санкцій належить Верховній Раді та СБУ.

Він нагадав, що проти України ведеться гібридна війна, зокрема, й на інформаційному полі.

Враховуючи дані, якими володіє Служба безпеки, а також численні порушення законодавства у сфері телерадіомовлення, зафіксовані Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, СБУ надала обґрунтовані рекомендації РНБО прийняти відповідне рішення, - наголосив Баканов.

Читайте також

За його словами, рішення РНБО "спрямоване на захист територіальної цілісності та суверенітету України і не має жодного відношення до обмеження свободи слова".

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.

1