Корнієнко підтримує блокування каналів, а на ZIK ходив з особистих мотивів - відео

Корнієнко порадив журналістам заблокованих каналів працювати в Ютубі
Корнієнко підтримує блокування каналів, а на ZIK ходив з особистих мотивів - відео
Олександр Корнієнко Фото: сторінка депутата у Фейсбук
3 Лютого 2021, 12:23
читать на русском

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко підтримав рішення припинити мовлення підконтрольних Медведчуку телеканалів.

Про це свідчать відповідні відео у телеграм-каналах.

Глава партії "Слуга народу" пояснив, що в умовах багаторічної війни інформаційна війна є важливою її частиною. Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка) вважає, що весь цей час канали підміняли поняття і прикривалися свободою слова.

Деякі ЗМІ стають пропагандистською зброєю в руках наших ворогів - країни-агресора, - уточнив він.

Також Корнієнко порадив журналістам звільнених телеканалів працювати в Ютубі і заявив, що особисто не відвідував канали 112 і Newsone, а на Zik приходив тільки на запрошення ведучої Наталії Влащенко через особисті стосунки.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука (досьє Віктора Медведчука).

Указом президента вводяться санкції проти каналів "112-Україна", "NewsOne", "ZIK — Новий формат", "Аріадна ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер ТВ" та "Лідер ТВ", "ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ 112-ТВ", "НОВИНИ 24 ГОДИНИ", "Нові комунікації".

Читайте також

Санкції проти телеканалів передбачають:

  • блокування активів;
  • обмеження торговельних операцій;
  • обмеження, транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;
  • запобігання виведенню капіталів за межі України;
  • зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;
  • повну або часткову заборону вчинення правочинів щодо цінних паперів, емітентами яких є особи, до яких застосовано санкції згідно з законом;
  • припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави;
  • заборону передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності;

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського (досьє Володимира Зеленського).

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Співголова фракції "ОПЖЗ" Вадим Рабінович (досьє Вадима Рабіновича), коментуючи санкції, назвав Зеленського фашистським дияволом та заспівав "Вставай страна огромная".

1