У Зеленського пояснили санкції проти телеканалів ZIK, Newsone та 112

Мендель вважає рішення Зеленського про санкції проти Козака та низки телеканалів законним
Важливо
У Зеленського пояснили санкції проти телеканалів ZIK, Newsone та 112
Юлія Мендель (фото: УНІАН)
3 Лютого 2021, 10:54
читать на русском

Прессекретарка президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель прокоментувала рішення щодо санкцій відносно низки українських телеканалів.

За її словами, рішення РНБО про накладання санкцій на Тараса Козака та низку телеканалів розроблено в законодавчому полі України.

Адже і раніше РНБО накладала ті чи інші обмежувальні заходи на українських громадян, зокрема тих, які співпрацювали з ворогом на окупованих територіях. Блокування телеканалів з так званого пулу Віктора Медведчука, які фіктивно оформлені на його соратника Тараса Козака, не має нічого спільного з наступом на свободу слова, яка в Україні є безперечною цінністю, - написала вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

За її словами (досьє на Юлію Мендель читайте тут), ці телеканали давно забули, що таке журналістські стандарти, перевірка фактів чи висвітлення принаймні двох точок зору.

Читайте також

Натомість вони перетворилися на інструмент пропаганди, який використовується в інтересах держави-агресора, яка порушила суверенітет та державні кордони України. Вже навіть підтверджено фінансування цих каналів з Росії. Ці медіа стали одним з інструментів війни проти України, тому заблоковані з метою захисту національної безпеки, - зазначила Мендель.

У президента закликали мовників дотримуватися закону, етичних правил та журналістських стандартів та не співпрацювати з державою-агресором та "уникати фінансування та нав'язування редакційної політики з її боку".

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

1