Забороненим в Україні телеканалам заблокують і YouTube - Ткаченко

Мінкульт проситиме блокувати сторінки телеканалів NewsOne, ZIK, 112 Україна
Головне
Забороненим в Україні телеканалам заблокують і YouTube - Ткаченко
YouTube Фото: Pexels
3 Лютого 2021, 15:16
читать на русском

Міністерство культури та інформаційної політики вирішило направити до керівництва YouTube звернення щодо блокування каналів трьох українських телеканалів, проти яких введені санкції.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Телеграм-каналі.

За його словами, Міністерство культури та інформаційної політики направить до компанії YouTube рішення РНБО України щодо санкцій проти телеканалів з проханням закрити їхні сторінки.

Читайте також

Адже ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України, - зазначив Ткаченко (досьє на міністра Олександра Ткаченка читайте тут).

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

1