Канали Медведчука оштрафували за дискримінацію ЗСУ та розпалювання війни

Телеканали NewsOne, "НАШ" та "112 Україна" сплатять по понад 100 тисяч гривень штрафів
Головне
Канали Медведчука оштрафували за дискримінацію ЗСУ та розпалювання війни
Телеканали Медведчука (Фото: Flicr)
27 Травня 2021, 20:37
читать на русском

Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканали NewsOne, "НАШ" та "112 Україна" за заклики до розпалювання війни та дискримінацію українських Збройних сил.

Про це повідомляється на сайті Нацради з телебачення і радіомовлення.

Загалом три телеканали повинні заплатити близько півмільйона гривень штрафів.

Так, телеканал "112 Україна" заплатить 114 тисяч гривень за висловлювання комуніста Петра Симоненка в передачі "Голос народу" від 29 і 31 січня 2021 року. Зазначається, що Симоненко назвав збройний конфлікт на Донбасі "громадянською війною".

Телеканал NewsOne заплатить 114 тисяч гривень за висловлювання гостя програми від 4 січня 2021 року "Епіцентр української політики" В'ячеслава Піховшека, з ксенофобськими, дискримінаційними та принизливими ознаками. Ні ведуча, ні керівництво каналу не вжили заходів для припинення правопорушення.

Телеканал "НАШ" отримав два штрафи на суму понад 228 тисяч гривень. Перший – за передачу "Марафон" від 15 грудня 2020 року, в якій експрем'єр Микола Азаров заперечив участь Росії в збройної агресії проти України. Другий – за трансляцію тієї ж передачі від 15 січня 2021 року. У ній нардепка V-VII скликань Олена Бондаренко називала українських військових "злочинцями".

Читайте також

Нагадаємо, NewsOne, "112 Україна" на цей час заблоковані, їх пов'язують з нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, а "НАШ" належить нардепу попереднього скликання Євгену Мураєву.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

1