Керівник "Київкомунсервісу" Максим Ляшкевич задекларував елітну нерухомість та валютні позики

Майно Максима Ляшкевича викликає сумніви щодо відповідності його офіційним доходам
Керівник "Київкомунсервісу" Максим Ляшкевич задекларував елітну нерухомість та валютні позики
Максим Ляшкевич
10 Червня 2024, 16:25
читать на русском

Очільник "Київкомунсервісу" Максим Ляшкевич, за офіційними деклараціями, володіє значними активами, які не відповідають його офіційним доходам.

У його деклараціях знайдено численні невідповідності та можливі необґрунтовані активи, пише СтопКор.

Комунальне підприємство "Київкомунсервіс", яким керує Ляшкевич, монополіст у сфері вивезення побутових відходів у Києві. Ляшкевич очолює підприємство з 2017 року і за цей час задекларував суттєві статки.

У декларації за 2020 рік Ляшкевич не зазначив наявність грошових активів, проте мав борги на суму 462 тисячі грн та 921 тисячу грн перед різними кредиторами. У 2021 році він задекларував дві квартири в Києві: одну за 2,4 млн грн по вул. Березнева, іншу за 1,8 млн грн на проспекті Соборності, а також земельну ділянку в Бучанському районі за 49,5 тисяч грн, що значно нижче ринкової вартості.

Того ж року Ляшкевич взяв позику в 47,5 тисяч доларів США, яку нібито витратив на будівництво будинку. Відзначено, що він не вказав дохід від продажу двох автомобілів Nissan Qashqai 2021 р.в. та Volkswagen Toureg 2008 р.в., які фігурували в попередніх деклараціях.

У 2022 році Ляшкевич задекларував новий будинок на 147,6 кв. метрів у селі Шевченкове на Київщині, вартістю 1,2 млн грн. За цей же період його витрати перевищили 2,7 млн грн, що не відповідає офіційно задекларованим доходам у 2,3 млн грн.

Ці факти викликають сумніви щодо походження коштів Ляшкевича. Редакція "СтопКору" звернулася до НАЗК з проханням провести додаткову перевірку його фінансової діяльності та виявити можливі необґрунтовані активи.

Читайте також