Київський прокурор Володимир Вінніков украв понад сто тисяч євро, які перед тим вилучили як доказ на одному з підприємств

Після крадіжки прокурор перестав приходити на роботу, однак нечистого на руку колегу затримали правоохоронці
Важливо
Київський прокурор Володимир Вінніков украв понад сто тисяч євро, які перед тим вилучили як доказ на одному з підприємств
Євро, гроші, валюта
14 Червня 2024, 08:40
читать на русском

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру прокурору Голосіївської окружної прокуратури Києва Володимиру Віннікову, який, за даними слідства, присвоїв кілька мільйонів коштів, вилучених під час слідчих дій.

Інформацію підтвердило ДБР у відповіді на запит видання "Українська правда"

Як встановило слідство, у серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час обшуків у цій справі у комерсанта було вилучено 4 мільйони 242 тисячі (в гривневому еквіваленті) у різній валюті.

Замість того, аби передати вилучені кошти на належне зберігання, прокурор забрав їх собі.

Після цього він припинив з’являтися на роботі. Водночас станом на 13 червня, як повідомили УП в ДБР, прокурора було затримано, йому оголошено підозру у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах.

Невдовзі суд має обрати Віннікову запобіжний захід. Слідчі клопотатимуть про арешт із правом внесення застави в 4,2 млн грн.

У цій справі спливли також інші цікаві факти. Відомо, що 9 серпня 2023 року прокурор Голосіївської окружної прокуратури Володимир Вінніков безпосередньо взяв участь у обшуках, які відбулись в офісі, помешканнях власника, працівників та партнерів компанії «Медінова». До протоколу одного з обшуків додана заява, в якій вказується, що по конфіскації коштів Володимир Вінніков «жартував», що на вилучені гроші поїде відпочивати. Тоді на підприємстві вилучили понад 100 тисяч євро.

Того ж дня після обшуку з помешкання власника компанії "Медінова" зникла дорога колекція старовинних монет. Щодо цього випадку була складена заява в ДБР з вимогою перевірити важливу крадіжку. Після публікації цієї інформації в ЗМІ колекцію монет анонімно повернули власнику.

Крім того, власник компанії "Медінова" стверджує, що отримував пропозицію заплатити 350 тисяч доларів за «вирішення питання».

Читайте також

1