Кличко каже про ігнорування МОЗ та звернувся до Кабміну

Київський мер звернувся до Кабміну з питанням про лікарні
30 Листопада, 15:15

Столичний голова Віталій Кличко звернувся до прем’єра із питанням, чому не можна приймати хворих на коронавірус киян у відомчих медзакладах столиці, після того, як його проігнорували у Міністерстві охорони здоров'я.

Про це мер Києва заявив під час онлайн-брифінгу.

У мене кілька головних питань до урядовців: чому не можна використати пристосовану медичну базу відомчих медзакладів, розташованих у столиці та приймати в них хворих на коронавірус киян? Чому не надають у повному обсязі іншу невідкладну допомогу киянам у відомчих закладах, медзакладах Академії медичних наук та МОЗ? Чому комунальні заклади, що уклали угоду з Національною службою здоров’я України про надання допомоги хворим на коронавірус, досі не отримують належного фінансування, – наголосив розповів він (досьє Кличка).

Читайте також

Він зазначив, що, оскільки МОЗ проігнорував всі звернення міської влади, то тепер місто офіційно звертається до прем’єр-міністра.

Як ви знаєте, я неодноразово звертався до уряду та Міністерства охорони здоров’я надати можливість для лікування хворих на COVID-19 киян у відомчих лікарнях та медзакладах Академії медичних наук України. Це, нагадаю, загалом 11 тисяч ліжок і кваліфікований медперсонал. А ми досі чуємо про плани облаштування мобільних госпіталів, – наголосив Кличко.

Мер також нагадав, що місто самотужки підготувало понад 4,5 тисяч ліжок у комунальних закладах для надання допомоги хворим на коронавірус. Та продовжує надавати невідкладну допомогу іншим пацієнтам.

Читайте також

Днями мер Києва Віталій Кличко показав, як готують відділення для хворих на коронавірус у столичній лікарні № 7. За його словами, столиця продовжує збільшувати кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус.

Зокрема, у київській міській клінічній лікарні № 7 коштом міста відкривають додаткові відділення. На сьогодні там вже облаштували 140 ліжок для лікування хворих на COVID-19. Кількість кисневих точок збільшили до 40.