Кличко повідомив, люди якого віку у Києві найчастіше помирають від коронавірусу

За період пандемії в столиці померли 1196 людей
Кличко повідомив, люди якого віку у Києві найчастіше помирають від коронавірусу
лікарня Фото: КМДА
25 Листопада 2020, 10:37
читать на русском

У столиці від коронавірусу найбільше помирають хворі на коронавірус у віці за 65 років. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За статистикою, найбільше помирають люди у віці за 65 років - 71 відсоток. А також у віці 50-65 років - 23 відсотки. Це, в основному, пацієнти, що мають супутні патології, - цукровий діабет, ожиріння, хвороби серця. У них вірус викликає ускладнення. Загалом, за період пандемії в столиці померли 496 жінок та 647 чоловіків, - сказав Кличко.

За словами мера (досьє Кличка), лікарі зазначають, що серед тих, у кого внаслідок хвороби виникають ускладнення, – і люди, які пізно звертаються за медичною допомогою.

Читайте також

Не в лікарню, а навіть до сімейного лікаря чимало людей звертаються тільки на 7-8 день після перших симптомів захворювання. Тим самим втрачають дорогоцінний час. Перш за все, при перших симптомах коронавірусу, треба поінформувати свого сімейного лікаря. Сімейний лікар повинен опитати пацієнта і, за наявності симптомів Covid-19, направити до нього мобільну бригаду, яка візьме зразки на ПЛР-тест, - зазначив столичний мер.


Він підкреслив, що лікарі закликають не займатися самолікуванням і не вживати ліків, що не застосовують при вірусному захворюванні. І продемонстрував відеозвернення лікаря-пульмонолога, завідувачки інфекційним відділенням Київської міської клінічної лікарні №17 Світлани Гук.

Нагадаємо, за минулу добу кількість киян, які захворіли на коронавірус, збільшилась на 980 осіб. Загальна кількість підтверджених випадків у столиці станом на 25 листопада – 62 620.

1