Кличко сказав, скільки триватиме локдаун у Києві

Главное
Карантинні обмеження у столиці діятимуть щонайменше місяць
Главное
3 Листопада, 08:02 3403

Локдаун у Києві може тривати щонайменше протягом місяця. А пік чергової хвилі захворюваності на коронавірус у столиці – ще попереду.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, скасування локдауну залежатиме від динаміки захворюваності та від заповненості ліжок у лікарнях.

Але попередньо фахівці говорять, що дуже складний період може тривати щонайменше протягом місяця. Однак, якщо через два-три тижні ми побачимо, що захворюваність піде на спад, якщо ми підійдемо до критеріїв "помаранчевої" зони, відповідно до цього комісія з надзвичайних ситуацій міста буде ухвалювати рішення про послаблення деяких обмежень. На сьогодні, на жаль, такої тенденції поки немає. І піку захворюваності, як зазначають фахівці, вірусологи, лікарі, ми ще не досягли, - зазначив мер.

Кличко нагадав, що у столиці лікарні заповнені на 70 відсотків, ліжок з киснем заповнено майже 80%.

Кисень у місті поки є. Ми уклали попередньо договори з різними підприємствами на його постачання. Тобто з киснем проблем наразі немає. Але, з усім тим, є загроза: в разі збільшення кількості хворих, які потребують кисневої підтримки, я не виключаю, що можуть бути проблеми. Поки що ситуація складна, але стабільна і контрольована. Головне – аби не сталося інфекційного вибуху, коли кількість хворих перевищуватиме кількість ліжок в лікарнях. Це може призвести до колапсу медичної системи, – сказав мер.

Нагадаємо, 28 жовтня мер Києва Віталій Кличко заявив, що з 1 листопада Київ посилює карантинні обмеження, оскільки епідситуація у столиці погіршилась через COVID-19. Він повідомив, що з 1 листопада столичні школярі не повернуться за парти, а перейдуть на дистанційне навчання.

Читайте також наш матеріалВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено 

Читайте також