Коли закінчиться війна: оновлений прогноз від Міноборони

Главное
Українські військові планують завершити війну до літа 2023 року
Главное
19 Листопада, 18:39 201

Вже на початку зими ЗСУ можуть повернути тимчасово окупований Крим. Війна між Україною та Росією, можливо, завершиться до кінця весни.

Про це розповів заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов в інтерв'ю для Sky News.

Гаврилов відзначив, що ЗСУ повернуть контроль над Кримом ймовірно до кінця грудня.

Коментуючи перспективи мирних переговорів з Кремлем, заступник голови Міноборони заявив, що вони відбудуться виключно після того, як Росія повністю покине територію України, у тому ж числі територію Криму та частини сходу країни.

"Всередині суспільства в Україні є рішення, що ми йдемо до кінця. Не має значення, який сценарій лежить на столі. Люди заплатили багато крові, багато зусиль за те, чого ми вже досягли, і всі знають, що будь-яка затримка або заморожений конфлікт - це лише продовження цієї війни проти існування України як нації", - заявив Гаврилов.

Нагадаємо, західні експерти вважають, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться до перемоги, тому наразі рано говорити про завершення війни в Україні.

На думку радника глави ОП Михайла Подоляка, війна України з російською федерацією закінчиться, коли Збройні сили України звільнять Луганськ чи Донецьк. Радник керівника ОП додав, що повномасштабна війна закінчиться на всіх звільнених територіях у межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

Читайте також