Коли закінчиться війна: оновлений прогноз від Міноборони

Українські військові планують завершити війну до літа 2023 року
Головне
Коли закінчиться війна: оновлений прогноз від Міноборони
Військові Фото: Somchai Kongkamsri з Pexels
19 Листопада 2022, 18:39
читать на русском

Вже на початку зими ЗСУ можуть повернути тимчасово окупований Крим. Війна між Україною та Росією, можливо, завершиться до кінця весни.

Про це розповів заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов в інтерв'ю для Sky News.

Гаврилов відзначив, що ЗСУ повернуть контроль над Кримом ймовірно до кінця грудня.

Коментуючи перспективи мирних переговорів з Кремлем, заступник голови Міноборони заявив, що вони відбудуться виключно після того, як Росія повністю покине територію України, у тому ж числі територію Криму та частини сходу країни.

"Всередині суспільства в Україні є рішення, що ми йдемо до кінця. Не має значення, який сценарій лежить на столі. Люди заплатили багато крові, багато зусиль за те, чого ми вже досягли, і всі знають, що будь-яка затримка або заморожений конфлікт - це лише продовження цієї війни проти існування України як нації", - заявив Гаврилов.

Нагадаємо, західні експерти вважають, що президент РФ Володимир Путін не зупиниться до перемоги, тому наразі рано говорити про завершення війни в Україні.

На думку радника глави ОП Михайла Подоляка, війна України з російською федерацією закінчиться, коли Збройні сили України звільнять Луганськ чи Донецьк. Радник керівника ОП додав, що повномасштабна війна закінчиться на всіх звільнених територіях у межах міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

Читайте також