Колишній керівник Нацполіції Волині Юрій Крошко, якого підозрюють у торгівлі гуманітаркою, став радником Клименка

Подейкують, таке стало можливим через те, що Клименко і Крошко є кумами
Головне
Колишній керівник Нацполіції Волині Юрій Крошко, якого підозрюють у торгівлі гуманітаркою, став радником Клименка
Юрій Крошко
27 Травня 2024, 12:34
читать на русском

Наприкінці лютого цього року зʼявляється новина про те, що ДБР провели обшук в кабінеті керівника Головного управління нацполіції Волинської області Юрія Крошка. За неофіційною інформацією там було задокументовано немало порушень щодо торгівлі гуманітарною допомогою для військових. Здавалось би, що Юрій Крошко, як мінімум повинний був бути відсторонений від служби на момент розслідування справи. Але натомість він отримує посаду радник голови Національної поліції України.

Про це пише проєкт Сила правди.

Начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області, полковника Юрія Крошка звільнили з посади. Нині він – помічник голови відділу координації проєктів розвитку поліції Департаменту забезпечення діяльності голови Національної поліції України.

Інформацію про звільнення Юрія Крошка Центру журналістських розслідувань «Сила правди» підтвердили у Департаменті комунікації Національної поліції України.

Зараз обов’язки керівника волинської поліції виконує заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області – начальник кримінальної поліції Михайло Сорока.

«Я підтверджую те, що Юрія Крошка перевели на посаду помічника голови відділу координації проєктів розвитку поліції Департаменту забезпечення діяльності голови НПУ, і що обов’язки начальника ГУНП у Волинській області виконує Михайло Сорока», – прокоментувала речниця Нацполіції Олена Бережна.

Водночас, причини такого рішення Олена Бережна не назвала. Але у соцмережах пишуть, що так трапилося тому, що Юрій Крошко є кумом міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Нагадаємо, 23 лютого 2024 року у соцмережах з’явилася інформація про обшуки Державного бюро розслідувань у кабінеті начальника Нацполіції у Волинській області Юрія Крошка. Наступного дня у телеграм-каналах опублікували фото з обшуків, судячи з яких слідчі дії провели не лише на робочому місці головного поліцейського Волині, а й у його будинку на Житомирщині. Також йшлося про те, що Крошка затримали й підозрюють у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Втім, того ж дня речниця поліції Волині Ольга Бузулук повідомила, що інформація про затримання не відповідає дійсності. Досі він продовжував виконувати обов’язки керівника поліції області.

ДБР провело обшуки 23 лютого у кабінеті начальника ГУНП Волинської області Юрія Крошка.

Державне бюро розслідувань досі розслідує кримінальне провадження, в якому фігурує Юрій Крошко. Ні поліція, ні ДБР справу не коментують і жодних деталей не розголошують.

1