Країни ЄС хочуть допомогти ближнім країнам в отриманні вакцини від COVID-19

Вони хочуть допомогти Україні та ще декільком країнам
7 Січня, 03:09

До Європейської комісії звернулись 13 країни ЄС з проханням допомогти країнам Східного партнерства в отриманні вакцини від коронавірусу.

Копію листа оприлюднив журналіст Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

В той же час ми вважаємо, що ЄС має піти далі поточних ініціатив і підтримати інших сусідів ЄС - країни Східного партнерства, якщо вони самі цього забажають. Ми вважаємо, що наші кордони не будуть у безпеці, якщо ми не надамо підтримку нашим найближчим сусідам, - йдеться у листі.

Зокрема, вони просять допомогти Україні, Молдові, Грузії, Вірменії та Білорусі.

Читайте також

Лист підписали міністри закордонних справ Болгарії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини та Швеції.

Нагадаємо, що заступник голови Міністерства закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що Польща може передати українській стороні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу.

В рамках відповідних міжнародних механізмів Україна планує отримати близько 8 млн вакцин для забезпечення масової вакцинації населення. Єнін уточнив, що географія переговорів не обмежується Європою або Америкою, і МЗС так само активно працює і на азіатському напрямку.