Польща може дати Україні 1,5 млн доз вакцини від Covid-19 - МЗС

Перемовини ще тривають
Важливо
Польща може дати Україні 1,5 млн доз вакцини від Covid-19 - МЗС
Лікар, вакцина Фото: Pavel Danilyuk з Pexels
31 Грудня 2020, 01:30
читать на русском

Заступник голови Міністерства закордонних справ України Євген Єнін повідомив, що Польща може передати українській стороні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу.

Про це він розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Польська сторона в черговий раз продемонструвала своє дружнє ставлення до української сторони, запропонувавши нам певну кількість вакцини. Йдеться десь про півтора мільйона доз вакцин, які польська сторона могла б передати українській після отримання відповідної кількості вакцин самою Польщею, - заявив Єнін.

Читайте також

За його словами, в рамках відповідних міжнародних механізмів Україна планує отримати близько 8 млн вакцин для забезпечення масової вакцинації населення. Єнін уточнив, що географія переговорів не обмежується Європою або Америкою, і МЗС так само активно працює і на азіатському напрямку.

Ми розраховуємо, що реальна масштабна вакцинація могла б початися в Україні до кінця першого півріччя наступного року, - припустив Єнін.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про постачання на територію України в максимально короткі терміни вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech проти  COVID-19.

Зазначається, що МОЗ вело перемовини про постачання китайської вакцини з вересня 2020 року.

1