ЄС закупить у CureVac 225 млн доз вакцини від COVID

Уже підписав контракт
ЄС закупить у CureVac 225 млн доз вакцини від COVID
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
17 Листопада 2020, 19:50
читать на русском

Європейська комісія підписала контракт з фармацевтичною компанією CureVac про закупівлю 225 мільйонів доз вакцини від COVID-19. Контракт також передбачає закупку ще 180 млн доз після доведення безпечності та ефективності цієї вакцини.

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Через кілька днів після нашого контракту з BioNTech та Pfizer, я рада повідомити про нову угоду з перспективною європейською компанією. Комісія вже забезпечила Євросоюз понад мільярдом доз вакцини від коронавірусу, - заявила президент ЄК Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також

Як пояснюють в ЄК, держави-члени Євросоюзу можуть передати вакцину країнам із нижчим та середнім рівнем доходу або перенаправити її до інших європейських країн.

Нагадаємо, що раніше Європейська комісія планувала закупити близько 300 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer і BioNTech.

Великобританія розраховує отримати близько 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу розробки Pfizer і BioNTech. Всього в країні розраховують на 40 мільйонів доз цього зразка.

А  у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що необхідно вакцинувати 70% всього населення планети, щоб подолати пандемію COVID-19. Водночас у ВООЗ сподіваються до 2021 року вакцинувати хоча б 20% людей.