Британія планує закупити 10 млн доз вакцини Pfizer від COVID-19

Їхня вакцина на 90% ефективна
Британія планує закупити 10 млн доз вакцини Pfizer від COVID-19
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
9 Листопада 2020, 23:00
читать на русском

Великобританія розраховує отримати близько 10 мільйонів доз вакцини від коронавіруса розробки Pfizer і BioNTech. Всього в країні розраховують на 40 мільйонів доз цього зразка.

Про це повідомляє Reuters.

У британському уряді ще чекають схвалення вакцини регуляторами, але в разі отримання дозволу вакцину вироблять вже у Британії.

Читайте також

Крім угоди з Pfizer, влада Великобританії підписала угоди на купівлю вакцини від коронавіруса з ще п'ятьма розробниками. Серед них зразок від Оксфордського університету і AstraZeneca. Результати масового випробування їх зразка очікуються також в цьому році.

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

У третій фазі випробуваннях взяли участь майже 44 тис. добровольців різного етнічного походження, віку та статі. Зазначається, що люди однакового етнічного походження виявились однаково захищеними.

Виробники заявили, що серйозних побічних ефектів немає. Якщо ключові показники будуть безпечні за тиждень, у світу може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією.