У ВООЗ заявили, що пандемія вийшла за рамки надзвичайної ситуації

У ВООЗ запевнили, що вакцина має розглядатися як суспільне благо, а не товар
У ВООЗ заявили, що пандемія вийшла за рамки надзвичайної ситуації
Коронавірус (фото: Pinterest)
9 Листопада 2020, 15:40
читать на русском

На сьогодні пандемія COVID-19 вже вийшла за рамки надзвичайної ситуації. Кількість підтверджених заражень перевищила 50 млн осіб.

Про це на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я заявив директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейсус.

Ми віддані захисту людей в умовах надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я, але пандемія COVID-19 вже вийшла за рамки просто надзвичайної ситуації, - заявив Гебрейсус.

Він також додав, що вакцина має розглядатися як суспільне благо, а не товар.

Читайте також

Пандемія COVID19 показала, що більш здорове населення, загальне охоплення послугами охорони здоров'я та глобальна безпека в галузі охорони здоров'я тісно взаємопов'язані, - додав голова ВООЗ.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я  вважає, що світові необхідно готуватися до нової пандемії. У її зверненні зазначається, що це стане головною темою 73-ї щорічної сесії, яка відбудеться 9-14 листопада. На ній планують прийняти резолюцію про посилення підготовки до термінових ситуацій в охороні здоров'я.

Уряди багатьох держав Європи стикаються із "дуже складною" ситуацією під час подолання пандемії коронавірусу. Також у ВООЗ розуміють, чому в Європі проходять акції протесту проти карантинних обмежень.

1