Світові необхідно готуватися до нової пандемії - ВООЗ

Це питання розглядатимуть на щорічній сесії
Світові необхідно готуватися до нової пандемії - ВООЗ
Коронавірус (фото: ВВС)
6 Листопада 2020, 11:25
читать на русском

Всесвітня організація охорони здоров'я  вважає, що світові необхідно готуватися до нової пандемії.

Про це повідомляє CNN.

У зверненні ВООЗ до світової спільноти йдеться, що необхідно "готуватися до нової пандемії вже зараз". Зазначається, що це стане головною темою 73-ї щорічної сесії, яка відбудеться 9-14 листопада. На ній планують прийняти резолюцію про посилення підготовки до термінових ситуацій в охороні здоров'я.

Читайте також

Ми бачили за останній рік, що країни, які мають міцну інфраструктуру охорони здоров'я, були здатні діяти швидко з метою стримування і контролю за поширенням вірусу SARS-CoV-2, - зазначили в організації.

Нагадаємо, що директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я із надзвичайних ситуацій Майкл Раян на брифінгу заявив, що уряди багатьох держав Європи стикаються із "дуже складною" ситуацією під час подолання пандемії коронавірусу. У ВООЗ розуміють, чому в Європі проходять акції протесту проти карантинних обмежень.

Також ВООЗ повідомила, що у людей, які перехворіли на COVID-19, можуть тривалий час зберігатись наслідки перенесеного захворювання, які впливають на важливі системи організму. Відновлення після коронавірусної інфекції може тривати тижнями і навіть місяцями. Наслідки проявляються незалежно від статі, віку і того, де лікувався хворий (вдома чи в медзакладі).

1