У ВООЗ розповіли про наслідки перенесеного захворювання COVID-19 для здоров'я

Наслідки проявляються у різних формах: від стомлюваності до уражень органів
У ВООЗ розповіли про наслідки перенесеного захворювання COVID-19 для здоров'я
Підвищена температура (фото: Pexels)
31 Жовтня 2020, 04:07
читать на русском

ВООЗ повідомила, що у людей, які перехворіли на COVID-19, можуть тривалий час зберігатись наслідки перенесеного захворювання, які впливають на важливі системи організму. Йдеться про стомлюваність, кашель, утруднене дихання, ураження легень та серця.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус під час брифінгу 30 жовтня.

Він розповів, що відновлення після коронавірусної інфекції може тривати тижнями і навіть місяцями. Наслідки проявляються незалежно від статі, віку і того, де лікувався хворий (вдома чи в медзакладі).

Протягом останніх кількох місяців я спілкувався з людьми, які мають середньо- і довгострокові наслідки COVID-19. Що дійсно турбує, так це широкий спектр симптомів, які з часом змінюються, часто накладаються одне на одного і можуть торкнутися будь-якої системи в організмі, - зазначив він.

Читайте також

Представник ВООЗ наголосив, що наслідки захворювання проявляються у різних формах: від стомлюваності, кашлю і задишки до запалення і ураження основних органів, зокрема легень та серця. Крім того, хвороба може позначитися на нервовій системі.

Водночас, він запевнив, що ВООЗ планує провести додаткові дослідження, щоб розробити "найкращі стандарти лікування, націлені на прискорення одужання пацієнтів і запобігання ускладнень".

Хоча ми ще вивчаємо вірус, зрозуміло одне: це не просто вірус, який вбиває людей. У значної кількості людей цей вірус викликає низку серйозних довгострокових наслідків, - наголосив гендиректор ВООЗ.

Читайте також

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують зростання смертності від коронавірусу в Європі в 4-5 разів у порівнянні з квітневими показниками.

1