ВООЗ прогнозує зростання смертності від коронавірусу в Європі

Смертність від коронавірусу в Європі може зрости в 4-5 разів
ВООЗ прогнозує зростання смертності від коронавірусу в Європі
Хворий на коронавірус (фото з відкритих джерел)
17 Жовтня 2020, 06:01
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують зростання смертності від коронавірусу в Європі в 4-5 разів у порівнянні з квітневими показниками.

Про це йдеться у заяві директора ВООЗ по європейському регіону Ханса Клюге, слова якого передає пресслужба ООН.

Нові випадки зараження COVID-19 в Європі ростуть в геометричній прогресії, але сьогоднішня ситуація сильно відрізняється від весняної. Аналізуючи епідеміологічну ситуацію, директор Європейського бюро ВООЗ Ханс Клюге схвалив введення обмежень у багатьох країнах регіону і закликав неухильно їх дотримуватися, щоб уникнути погіршення ситуації і необхідності приймати набагато жорсткіші кроки.

Читайте також

За його словами, зростання захворюваності можна пояснити частково тим, що значно зріс рівень тестування, особливо молодих людей. У той же час, у молодих, як правило, не виникає важких симптомів і зараження не призводить до смерті.

Але зараз, коли люди... будуть все більше часу проводити один з одним в закритих приміщеннях і знову почнуть заражатися літні люди, ситуація може кардинально погіршитися, - вважає директор Європейського бюро ВООЗ.

Прогнози, засновані на епідеміологічних моделях, не дають приводу для оптимізму, констатував Ханс Клюге. У разі тривалого ослаблення обмежень в січні 2021 року щоденні показники смертності будуть в 4-5 разів вище, ніж в квітні.

Читайте також

Він назвав "абсолютно необхідним" введення все більш жорстких обмежень у багатьох європейських країнах, оскільки вони засновані на наукових даних: вірус поширюється в будинках та інших закритих приміщеннях і там, де не дотримуються правил безпеки.

1