Кандидат на вакцину проти Covid-19 ефективний на 90%, - виробник

У цієї вакцини немає серйозних побічних ефектів і вона пройшла три фази випробувань
Кандидат на вакцину проти Covid-19 ефективний на 90%,  - виробник
Вакцина (фото: Fenway Health)
9 Листопада 2020, 15:59
читать на русском

Виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

Про це повідомляє Reuters.

У третій фазі випробуваннях взяли участь майже 44 тис. добровольців різного етнічного походження, віку та статі. Зазначається, що люди однакового етнічного походження виявились однаково захищеними.

Виробники заявили, що серйозних побічних ефектів немає. Якщо ключові показники будуть безпечні за тиждень, у світу може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією.

Читайте також

У компанії додали, що збір необхідних даних про безпеку триватиме до третього тижня листопада. Потім досьє буде подано до регуляторів (US FDA) на затвердження.

90% ефективності - це значно більше 50% ефективності, яких вимагає Адміністрація США з питань харчових продуктів і медикаментів (US FDA) для ліцензування вакцини проти коронавірусу, - заявили виробники.

Повідомляється, що кількість доз вакцини спочатку буде обмежена. Залишається також багато питань, включно з тим, як довго вакцина буде забезпечувати захист. Однак новини дають надію, що інші вакцини, що розробляються проти нового коронавірусу, також можуть виявитися ефективними.

Читайте також

Виконавчий директор Pfizer Альберт Бурла заявив, що вони досягли цієї важливої ​​віхи в програмі розробки вакцин у той час, коли світу це потрібно найбільше.

Pfizer розраховує отримати широкий дозвіл США на екстрене використання вакцини для людей у ​​віці від 16 до 85 років. Для цього йому знадобляться дані за два місяці про безпеку приблизно половини з понад 43 тисяч учасників дослідження. Швидке ліцензування може означати перші дози для медичних працівників до кінця року.

Зазначимо, що Pfizer і BioNTech мають контракт на 1,95 млрд. доларів з урядом США на поставку 100 млн доз вакцин з цього року. Вони також досягли угод про постачання з Європейським Союзом, Великобританією, Канадою та Японією.

Нагадаємо, що президент Російської Федерації Володимир Путін заявляв, що російська вакцина від коронавірусної інфекції працює ефективно і без збоїв, а вакцина Великої Британії - "з деякими збоями" через аденовірус мавпи.