Єврокомісія закупить найефективнішу вакцину проти коронавірусу

Ця вакцина ефективна на 90%
Єврокомісія закупить найефективнішу вакцину проти коронавірусу
Вакцина (фото: Shutterstock)
10 Листопада 2020, 08:01
читать на русском

Європейська комісія планує закупити близько 300 мільйонів доз вакцини проти коронавіруса розробки Pfizer і BioNTech. Вже скоро підпишуть контракт.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Лейен на сторінці у соцмережі Twitter.

Великі новини від Pfizer і BioNTech за підсумком останніх клінічних випробувань вакцини від коронавіруса. Європейська наука працює, - написала вона.

Нагадаємо, раніше виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їхній німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

Читайте також

Виробники заявили, що серйозних побічних ефектів немає. Якщо ключові показники будуть безпечні за тиждень, у світу може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією.

Також представниця Європейської комісії заявила, що при найгіршому сценарії вакцину від коронавірусної інфекції створити не вдасться взагалі.

У Європейському Союзі повідомляли, що до 2022 року лише частина населення країн ЄС зможе отримати щеплення від коронавірусної інфекції. Представник Європейської комісії заявив, що 27 країн з населенням 450 млн осіб уже замовили понад 1 млрд доз потенційних вакцин проти COVID-19 від трьох виробників ліків.

Так, ЄС наразі веде переговори про попередню закупівлю ще одного мільярда доз вакцини з іншими компаніями.