Пандемію COVID-19 можна подолати, якщо вакцинувати 70% населення - ВООЗ

ВООЗ сподівається до 2021 року вакцинувати хоча б 20% людей
Пандемію COVID-19 можна подолати, якщо вакцинувати 70% населення - ВООЗ
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
12 Листопада 2020, 17:16
читать на русском

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що необхідно вакцинувати 70% всього населення планети, щоб подолати пандемію COVID-19.

Про це йдеться на сторінці ВООЗ у Twitter.

Головна наукова співробітниця ВООЗ Сумія Свамінатан зазначила, якщо вакцини проти коронавірусу, які наразі перебувають на останній клінічній фазі дослідження, будуть успішними, то - приблизно 70% населення планети треба вакцинувати, щоб забезпечити закінчення пандемії.

Водночас у ВООЗ сподіваються до 2021 року вакцинувати хоча б 20% людей.

Свамінатан також відзначила, що інформація про 90% ефективності вакцини BioNTech – це лише попередні результати, які "потребують додаткових даних", щоб запустити вакцину у виробництво.

В організації вважають, що спершу повинні вакцинувати людей з групи ризику та медпрацівників.

Читайте також

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я  вважає, що світові необхідно готуватися до нової пандемії. У її зверненні зазначається, що це стане головною темою 73-ї щорічної сесії, яка відбудеться 9-14 листопада. На ній планують прийняти резолюцію про посилення підготовки до термінових ситуацій в охороні здоров'я.

Уряди багатьох держав Європи стикаються із "дуже складною" ситуацією під час подолання пандемії коронавірусу. Також у ВООЗ розуміють, чому в Європі проходять акції протесту проти карантинних обмежень.

1