Україна отримала 600 млн євро допомоги від ЄС

Кошти підуть на фінансування видатків державного бюджету
Україна отримала 600 млн євро допомоги від ЄС
Підписання угоди уряду та ЄС Фото: сайт Кабміну
9 Грудня 2020, 15:28
читать на русском

Україна отримала 600 млн євро макрофінансової допомоги від Європейського Союзу.

Як повідомляється на сайті Кабміну, Україна отримала від Європейської Комісії перший транш в рамках нової (виняткової) програми макрофінансової (кредитної) допомоги ЄС номінальним обсягом 600 млн євро у вигляді довгострокової позики під відсоткову ставку 0,125 % з терміном погашення у червні 2035 року.

Для надання траншу Європейська комісія здійснила розміщення власних облігацій з негативною дохідністю -0,143%, завдяки чому після відрахувань комісій за випуск Україна фактично отримала 623,5 мільйона євро, - зазначають в уряді.

Читайте також

Як зазначив міністр фінансів Сергій Марченко, отримані кошти будуть спрямовані на фінансування видатків державного бюджету, що "сприятиме підтриманню фінансової стабільності в Україні".

Нагадаємо, 9 грудня стало відомо, що Україна отримає 640 млн євро від Європейського інвестиційного банку для соціально-економічного розвитку східних областей, розвиток міського транспорту й модернізацію транспортної інфраструктури.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (досьє Шмигаля), ці кошти допоможуть Україні розвивати економіку та стале суспільство, зокрема у східних областях країни.

Відновлені об’єкти інфраструктури на сході України, реконструкція та вдосконалення доріг у Луганській області, сталий громадський транспорт забезпечать економічні, екологічні та соціальні вигоди для громадян України на довгі роки, — зазначив він.

1