Україна отримає від європейського банку 640 млн євро

Уряд уклав з ЄІБ три кредитних угоди
Головне
Україна отримає від європейського банку 640 млн євро
Угода уряду з ЄІП Фото: сайт Кабміну
9 Грудня 2020, 14:16
читать на русском

Україна отримає 640 млн євро від Європейського інвестиційного банку для соціально-економічного розвитку східних областей, розвиток міського транспорту й модернізацію транспортної інфраструктури.

Відповідні кредитні угоди уряд України та ЄІБ підписали 9 грудня, повідомляється на сайті Кабміну.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля (досьє Шмигаля), ці кошти допоможуть Україні розвивати економіку та стале суспільство, зокрема у східних областях країни.

Відновлені об’єкти інфраструктури на сході України, реконструкція та вдосконалення доріг у Луганській області, сталий громадський транспорт забезпечать економічні, екологічні та соціальні вигоди для громадян України на довгі роки, — зазначив він.

Читайте також

Прем’єр-міністр подякував Європейському інвестиційному банку за роки успішної співпраці, за підтримку України в часи пандемії COVID-19 та Європейському Союзу за додатковий грант на підтримку цих кредитів.

Підписані урядом України та Європейським інвестиційним банком угоди передбачають:

  • 340 млн євро для відновлення інфраструктури та покращення умови життя й ведення бізнесу у постраждалих від військового конфлікту регіонах на сході України.
  • 200 млн євро для покращення якості та надійності громадського транспорту в майже 20 містах України.
  • 100 млн євро для модернізації 183 км автомобільних доріг у Луганській області.
  • Суттєві гранти від Європейського Союзу, що будуть надані у вигляді технічної допомоги, доповнять кредити ЄІБ та допоможуть у підготовці та управлінні проєктами.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть "Укравтодору" позику у розмірі 450 млн євро на реконструкцію Львівської кільцевої та дороги Київ-Одеса.