ЄБРР планує надати 450 млн євро на реконструкцію доріг в Україні

Проєкт буде реалізовувати Укравтодор
ЄБРР планує надати 450 млн євро на реконструкцію доріг в Україні
Автомобільна дорога М-05 Київ – Одеса (фото: Главком)
12 Жовтня 2020, 10:36
читать на русском

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надасть Укравтодору позику у розмірі 450 млн євро на реконструкцію Львівської кільцевої та дороги Київ-Одеса.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ЄБРР.

Як зазначається на сайті, то позика буде надаватися трьома траншами. Перший транш у розмірі до 100 млн євро призначений на ремонт ділянки дороги М-05 Київ-Одеса у Черкаській області. Другий транш сумою до 160 млн євро планується виділити на фінансування будівництва північної ділянки об'їзної дороги навколо Львова. Третій транш на суму до 190 млн євро - на ремонт дороги М-05 у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Проєкт буде реалізовувати Укравтодор. У його рамках ЄБРР також буде підтримувати посилення правової і нормативної реформи, направлених на розвиток конкурентноспроможного і прозорого сектора будівництва і утримання доріг.

Як повідомляється, загальна вартість проєкту складає понад 1,1 млрд євро, з них 450 млн євро - кредит ЄБРР, 450 млн євро - кредит Європейського інвестиційного банку і 247 млн євро - кошти "Укравтодору".

16 грудня 2020 року планують затвердити проєкт.

Читайте також

Нагадаємо, один кілометр нових доріг обходиться Україні у 170,5 мільйонів гривень (6 млн доларів). Саме стільки коштує автодорога першої категорії з асфальтобетонним покриттям. При цьому капітальний ремонт кілометра обійдеться у 60 мільйонів гривень. А реконструкція дороги коштуватиме близько 100 мільйонів.

1