Один кілометр нової дороги обходиться Україні в 6 млн доларів - Укравтодор

Заробітна плата дорожників становить всього 10% загальних витрат
Один кілометр нової дороги обходиться Україні в 6 млн доларів - Укравтодор
Фото ілюстративне
5 Жовтня 2020, 20:05
читать на русском

Один кілометр нових доріг обходиться Україні у 170,5 мільйонів гривень (6 млн доларів). Саме стільки коштує автодорога першої категорії з асфальтобетонним покриттям.

Такі цифри озвучили в Державному агентстві автомобільних доріг України, передає ТСН.

При цьому капітальний ремонт кілометра обійдеться у 60 мільйонів гривень. А реконструкція дороги коштуватиме близько 100 мільйонів.

У відомстві кажуть, найбільше витрачають на матеріали та спеціальні дорожні конструкції. Це близько 60% усього бюджету. 20% коштів йде на експлуатацію будівельних машин та інших механізмів.

При цьому заробітна плата дорожників становить всього 10% загальних витрат.

Читайте також

Нагадаємо, що Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") розробило пропозиції щодо зміни переліку стандартних засобів, які використовують на дорозі для підвищення безпеки дорожнього руху. Ці зміни набудуть чинності з 1 листопада 2020 року.

Тепер, окрім "лежачих поліцейських", пригальмовувати водіїв будуть острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери і розділювальні смуги.

Зазначається, що дотепер в Україні офіційно був тільки один засіб "заспокоєння" руху - так званий лежачий поліцейський, а всі інші усталені світові практики інженери-проектанти застосовували тільки на свій страх і ризик.

1