Литва анулювала документи Шарія та оголосила його персоною нон грата

Важливо
Рішення ухвалили ще 10 травня, але про нього стало відомо тільки тепер
Важливо
31 Травня, 19:14 362

Литва анулювала підозрюваному в держзраді в Україні Анатолію Шарію усі документи та оголосила його персоною нон ґрата.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За інформацією джерела, Литва анулювала документи блогера-сепаратиста ще 10 травня 2021 року.  Шарія позбавили статусу біженця, отриманого ним у 2012 році.

Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли видавалося, що він втікає від режиму Януковича, - зазначив співрозмовник видання.

Одразу після рішення Литви про ануляцію документів Шарія, його адвокати зробили запит, щоб вивчити підстави такого рішення і їм було передано відповідні матеріали.

За наявною інформацією, Шарій (досьє Анатолія Шарія) користується послугами однієї з найдорожчих адвокатських компаній у Литві.


Контекст. Служба безпеки України оголосила про підозру у вчиненні злочину сепаратисту, блогеру Анатолію Шарію. На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур.

Читайте також

Тим часом Анатолій Шарій прокоментував повідомлення СБУ про оголошення йому підозри у державній зраді. Він, не стримуючись у порівняннях, послав українську владу та СБУ, а президента Зеленського (досьє Володимира Зеленського) назвав недорозвинутим.

Також Шарій наголосив, що продовжуватиме свою пропагандистську діяльність з Європи і до України повертатися не збирається, що вважає Україну колонією і недодержавою.

2 березня 2021 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання підозрюваного у державній зраді сепаратиста і блогера Анатолія Шарія.