Ляшко розповів, коли зможуть завершити вакцинацію ті, кого щепили CoviShield

Важливо
Ті, хто вакцинувався після 10 березня, змушені будуть чекати наступних поставок препарату
Важливо
16 Травня, 18:30 291

Українці, які отримали першу дозу вакцини CoviShield (AstraZeneca) від 24 лютого до 10 березня, зможуть завершити вакцинацію з 19 травня. Ті, хто вакцинувався після 10 березня, отримають другу дозу з наступних поставок препарату.

Про це розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає ТСН.

За словами Ляшка, для людей, щеплених до 10 березня, є зарезервовані дози вакцини. Вакцинація другою дозою теж буде відбуватися каскадним способом. Паралельно, щоб забезпечити всіх людей другою дозою, має надійти від COVAX 8 млн доз вакцини AstraZeneca.

За його словами, в рамках COVAX в Україну найближчим часом планується доставити 700 тисяч доз AstraZeneca. Попередньо, наступна партія вакцини очікується 24-25 травня.

Ляшко (досьє Віктора Ляшка) теж анонсував наступні поставки партії Pfizer - 470 тисяч доз вакцини в рамках COVAX, яка може надійти до кінця травня-початку червня.


Контекст. Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

У квітні розпочався третій етап вакцинації, під час цього етапу щеплюють правоохоронців, педагогів та літніх людей.

Читайте також наш матеріалВакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення.

Читайте також