В Україні розпочався другий етап вакцинації та запрацювали стаціонарні пункти щеплення

На цьому етапі вакцинуватимуть сімейних лікарів, які контактують з хворими
Головне
В Україні розпочався другий етап вакцинації та запрацювали стаціонарні пункти щеплення
Медпрацівники в захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
22 Березня 2021, 10:25
читать на русском

В Україні від 22 березня розпочався другий етап кампанії з вакцинації проти коронавірусу. Окрім мобільних бригад, працюватимуть й стаціонарні пункти щеплення.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) під час брифінгу у понеділок, 22 березня.

З 22 березня в Україні розпочинається чергова ланка другого етапу вакцинації - до організації щеплень окрім мобільних бригад додаються ще стаціонарні пункти щеплень у кількості 565 одиниць, - зазначив він.

За словами глави МОЗ, цього тижня Україна переходить до наступного кроку в межах другого етапу вакцинації — це імунізація сімейних лікарів, які безпосередньо контактують з хворими. На цьому етапі планують охопити максимальну кількість працівників первинної медичної ланки. Також продовжиться вакцинація медичних працівників з першого етапу.

Читайте також

Крім того, як повідомив Степанов, після доправлення нових партій вакцини до другого етапу кампанії з вакцинації  долучать працівників соціальної сфери, громадського здоров’я та людей віком за 80 років. Вакцинація цієї категорії громадян, які вже попередньо записалися на COVID-щеплення через сімейних лікарів, додаток "Дія" чи контакт-центр МОЗ, розпочнеться з 29 березня.

Загалом розгорнуть 2,5 тис. пунктів щеплень, до складу яких входитимуть лікар, два медпрацівники середньої ланки та реєстратор.


Контекст. Міністерство охорони здоров'я України розробило план вакцинації проти COVID-19 та визначило групи ризику, які отримають вакцину найперше.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у план вакцинації можуть включити працівників критично важливих підприємств.