Ляшко розповів, коли можна буде записатися на COVID-вакцинацію через сімейного лікаря

Наразі неможливо спрогнозувати, коли щеплення робитимуть у приватних клініках
Ляшко розповів, коли можна буде записатися на COVID-вакцинацію через сімейного лікаря
Вакцинація проти коронавірусу у Київській області (фото: koda.gov.ua)
15 Березня 2021, 18:15
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що записатися на COVID-вакцинацію через сімейного лікаря можна буде з лише другого етапу.

Про це Ляшко (досьє Віктора Ляшка) розповів в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Як тільки запуститься другий етап і ми чітко розумітимемо кількість вакцини, яка приїхала, або в разі отримання відповідних рекомендацій НТГЕІ щодо подовження терміну введення другої дози, - сказав Ляшко, відповідаючи на запитання про запис у сімейного лікаря.

За його словами, сімейні лікарі записуватимуть на вакцинацію, вносячи відповідні дані в медичні інформаційні системи. Тому лікар і сам буде пропонувати пацієнту здійснити запис на щеплення. Водночас пацієнт теж зможе самостійно звернутися до сімейного лікаря.

Читайте також

Ляшко зазначив, що наразі неможливо спрогнозувати, коли розпочнеться вакцинація проти коронавірусу в приватних клініках.

Немає нових прогнозів. Сьогодні жоден дистриб’ютор... не може закупити вакцину, бо всі контракти з виробниками укладають уряди держав, - пояснив він.


Контекст. В Україні розпочався запис до списку очікування на вакцинацію проти коронавірусу.

Президент України Володимир Зеленський вимагає від урядовців чіткого плану вакцинації та продовження перемовин з виробниками щодо пришвидшення постачання вакцин.

Раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що усі охочі протягом цього року зможуть отримати вакцину проти коронавірусу.

Міністерство цифрової трансформації України опублікувало інструкцію, у якій повідомляється, як записатися у чергу на вакцинацію.

Читайте також наш матеріал"В Україну завезли вакцину, яку не випробували на європейцях - лікар".  

1