В Україну завезли вакцину, яку не випробували на європейцях - лікар

Також вона має обмеження по віку
Ексклюзив
В Україну завезли вакцину, яку не випробували на європейцях - лікар
Щеплення, вакцинація (фото: CNN)
1 Березня 2021, 11:49
читать на русском

В Україну завезли вакцину від коронавірусу виробництва індійського інституту Serum Institut, яка має обмеження по віку до 65 років і яку не випробовували на європейцях. Про це виданню Парламент.UA на умовах анонімності повідомив один з керівників київської лікарні.

Вакцину від Serum Institut за ліцензією AstraZeneca, яку завезли до України, випробували тільки в Азії, наукових досліджень на європейцях не проводили.

Позиція лікарів така: загалом вакцинація це добре. Але ця конкретна вакцина по ній занадто багато запитань. Вона фактично так само далека від AstraZeneca реальної як і Pfizer. Тобто це індійський інститут Serum Institute, який зробив її, він досить авторитетний, але все одно ця вакцина ще не досліджена, вона не пройшла третій рівень випробувань. І ще цікава ситуація: всі випробування які були, вони були в Азії. На європейцях вона не була випробувана, не була досліджена, - зазначив він.

Читайте також

Більше того, за його словами, лікарі не розуміють чи привезли у цій партії: вакцину чи сироватку. Також потрібні будуть ревакцинації, вакцина має великі обмеження і по віку і по статусу людини.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українські лікарі готові робити щеплення від коронавірусу, але не довіряють індійській вакцині, яку завіз уряд. Деяких лікарів адміністрація змушує вакцинуватися.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії 

1