Індійська COVID-вакцина має необхідний GMP-сертифікат - Ляшко

При спрощеній процедурі реєстрації вакцини дозволяється використовувати GMP країни виробника
Індійська COVID-вакцина має необхідний GMP-сертифікат - Ляшко
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
23 Лютого 2021, 20:55
читать на русском

В індійського виробника вакцини CoviShield, якою вакцинуватимуть українців, є необхідні сертифікати GMP.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) під час пресконференції в Укрінформі у вівторок, 23 лютого.

Щодо GMP, то в законі прописано, що при спрощеній процедурі реєстрації вакцини, яка дозволяється для екстреного використання, дозволяється використовувати GMP країни виробника. Наскільки мені відомо, такий сертифікат у цього виробника існує, - зазначив Ляшко.

Зазначимо, що GMP (Good Manufacturing Practice) - офіційний документ, який вказує на те, що виробничий процес конкретного підприємства відповідає всім вимогам однойменного міжнародного стандарту.

Читайте також

Голова організації Crown Agents в Україні, що здійснює закупівлю вакцин для МОЗ, Тетяна Коротченко повідомила, що при ввезенні вакцини на територію України перевіряються всі документи й жодних застережень не було.

Нагадаємо, що в Україні масова вакцинація проти коронавірусу розпочнеться у середу, 24 лютого, індійським аналогом AstraZeneca - Covishield.

Також у Міністерстві охорони здоров'я відмовились називати закупівельну ціну за індійську вакцину проти коронавірусу Covishield.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії

1