Застосунок "Дія" залучать до вакцинації - нарада у Зеленського

Влада готує різні можливості для запису громадян на вакцинацію
Застосунок "Дія" залучать до вакцинації - нарада у Зеленського
Нарада у президента Фото: Офіс Зеленського
8 Лютого 2021, 15:04
читать на русском

Кабінет Міністрів України та органи влади активно готуються до початку в країні вакцинації проти COVID-19, яка має розпочатися в лютому.

Про це йшлося під час наради у президента за участі представників Кабінету міністрів, повідомляє Офіс президента.

Представники уряду повідомили главі держави, що  вже опрацьовано питання дотримання холодового ланцюга, що є необхідним для зберігання та транспортування вакцин.

Також під час наради стало відомо, що влада готує різні можливості для запису громадян на вакцинацію.

За словами президента (досьє Володимира Зеленського читайте тут), кожній категорії населення має бути легко записатися на вакцинацію, дізнатися чітко дату та місце, коли вони можуть отримати щеплення.

Читайте також

Уряд повинен відкрито й прозоро комунікувати щодо черги. Саме для цього ми говорили про створення спеціального сайту, де можна буде записатися на вакцинацію. Також буде залучений додаток "Дія", який уже показав ефективність та має довіру населення. Але якщо люди не мають можливості вільно користуватися Інтернетом, то запис можна буде здійснити через сімейного лікаря, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1