Президент готовий першим та в прямому ефірі вакцинуватися проти COVID-19

Зеленський планує вакцинуватися від коронавірусу разом з військовослужбовцями
Президент готовий першим та в прямому ефірі вакцинуватися проти COVID-19
Володимир Зеленський Фото: Офіс президента
8 Лютого 2021, 12:32
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський готовий отримати щеплення проти коронавірусу, щоб особистим прикладом показати людям, що вакцинація важлива, безпечна і потрібна. Він хоче вакцинуватися разом з українськими військовими та у прямому ефірі.

Про це глава держави сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді".

Зеленський наголосив, що українці не довіряють щепленням та відмовляються від вакцинації, тому він готовий вакцинуватися першим.

Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна, вона потрібна, - зазначив президент.

На питання, якою вакциною він вакцинуватиметься, Зеленський відповів: "Яка буде першою".

Зеленський (досьє Володимира Зеленського) також планує вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19 разом з військовослужбовцями після того, як вакцину отримають українські медики.

Точно буду вакцинуватися з нашими військовими. Як верховний головнокомандувач я це повинен робити. Це буде в першій частині, але на другому етапі, – зазначив він.

Читайте також

За його словами, спершу має надійти майже 200 тисяч доз вакцини від компанії Pfizer для українських медиків, які контактують з хворими на COVID-19. За його словами, Україна веде прямі перемовини з країнами, які будуть віддавати свої надлишки.

Президент також зазначив, що сам готовий зробити щеплення від коронавірусу в прямому ефірі. Він виступає і за те, щоб від коронавірусу вакцинувалися його батьки.

Нам усім потрібно в прямому ефірі показати людям вакцинацію. Іншого виходу немає – тільки на собі.

Важливо показати, що ми не боїмося вакцинувати своїх батьків через їхній вік. Я вважаю, що це треба робити, – наголосив він.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1