Вакцинація проти коронавірусу буде безкоштовною - президент

Таку обіцянку дав голова держави
Вакцинація проти коронавірусу буде безкоштовною - президент
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Зазначається, що Зеленський обговорив із міністром охорони здоров’я Максимом Степановим (досьє Степанова) імунізацію від коронавірусу, яку заплановано розпочати в лютому.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні буде безкоштовною. Це саме та турбота, це той захист, який повинна надати держава громадянину в час пандемії, від якої потерпає весь світ. Не знаю, скільки коштуватиме вакцина у приватних лікарнях, але для більшості українців ця профілактика може вдарити по гаманцю. А вакцина проти COVID-19 – не те, на чому має заробляти держава, - заявив він.

Читайте також

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Тим часом, заступник міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко заявив, що китайську вакцину від коронавірусу Sinovac будуть давати тим українцям, яким не вистачить вакцин від Pfizer/BioNTech.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1