Зеленський проконтролював прибирання снігу в Україні

Президент наказав уряду підготуватися до подальших сюрпризів погоди
Зеленський проконтролював прибирання снігу в Україні
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)
29 Січня 2021, 18:15
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський провів нараду за участю прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та низки урядовців щодо ліквідації надзвичайної ситуації в окремих областях країни, що виникла через вітер та снігопади.

Про це повідомили в Офісі президента України.

Під час зустрічі Зеленському доповіли про розчищення заметів на автомагістралях в Одеській та Миколаївській областях, де приріст снігового покриву становить 20-60 см. Наразі дозволено проїзд двома смугами у напрямку Одеси та забезпечено рух легкових автомобілів у обох напрямках. Роботи тривають. У Миколаївській області продовжують відновлювати проїзд автодорогою М-13 Кропивницький – Платонове.

Також на нараді обговорили проблему пошкоджених через негоду електромереж. За дві з половиною доби було знеструмлено майже 900 населених пунктів по всій Україні. Наразі понад 350 населених пунктів залишаються без електропостачання, але ремонтні бригади обіцяють ліквідувати обриви до кінця доби.

Я також прошу прем’єр-міністра провести окрему роботу щодо модернізації старих електромереж та отримання відповідної техніки, потрібної для їхнього обслуговування. Погода завжди може дарувати сюрпризи, але ми повинні бути готовими, – зазначив Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Нагадаємо, що через снігові намети на трасі в Одеській області застрягли майже 300 вантажівок. Довжина затору розтяглася на 30 кілометрів.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення сніг розчищають 1480 одиниць техніки та 1731 робітник.

1