Зеленський наказав скласти список тих, хто першими отримають вакцину від Covid-19

Президент особисто контролює підготовку до закупівлі вакцини від коронавірусу
Головне
Зеленський наказав скласти список тих, хто першими отримають вакцину від Covid-19
Онлайн-нарада у президента (Фото: Офіс президента)
7 Грудня 2020, 13:52
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів про алгоритм підготовки до масової вакцинації від Covid-19.

Про це йшлося на щотижневій нараді з членами уряду, повідомили в Офісі президента.

Ми повинні бути готовими з алгоритмами дій при вакцинації. Держава має визначитися, хто буде вакцинуватися першим, скільки пацієнтів зможуть прийняти лікарні за місяць, а головне – допомогти медзакладам з вакцинацією. Адже таку масову вакцинацію у світі робитимуть вперше, – наголосив президент (досьє Володимира Зеленського).

Читайте також

Президент також проконтролював, чи збільшується кількість ліжок, забезпечених доступом до медичного кисню. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов (досьє Максима Степанова) наголосив, що з листопада додано ще понад 15 тисяч ліжок, де пацієнтів можуть підключати до кисню. Водночас він зауважив, що деякі області перевиконують план, а деякі – недовиконують. Серед останніх міністр назвав Дніпропетровщину та Донеччину.

Також Степанов повідомив, що за минулий тиждень було закуплено 66 тис. тестів на антиген. До кінця року міністерство закупить 1,3 млн таких тестів.

Читайте також

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) розповів, що робить уряд для того, аби вакцинувати українців від коронавірусу. Щодо того, які вакцини буде закуповувати влада для щеплення українських громадян, міністр зазначив, що поки конкретних рішень немає, оскільки лише пару тижнів тому почали говорити про конкретні цифри ефективності певних вакцин.

1