МОЗ повідомило, скільки коштуватиме вакцина проти COVID-19 для України

Вісім мільйонів доз Україна отримає безкоштовно
Важливо
МОЗ повідомило, скільки коштуватиме вакцина проти COVID-19 для України
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
19 Листопада 2020, 10:50
читать на русском

Одна доза вакцини від коронавірусу для України може коштувати сім доларів. А курс вакцинації складається з введення двох доз - 14 доларів.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, домовленість по системі COVAX передбачає виділення восьми мільйонів доз для України. Ця кількість буде надано безкоштовно, але понад нього можна буде закупити ще дози за спеціальною ціною.

Сьогодні на засіданні озвучили, що одна доза вакцини через систему COVAX може коштувати для України сім доларів. Повноцінне щеплення, дві дози - 14 доларів, - сказав Ляшко.

Він також підкреслив, що закладені в плані бюджету 2021 року 2,6 мільярда гривень на закупівлю вакцини можна буде витратити на покупку додаткових доз препаратів.

Читайте також

Нагадаємо, що COVAX виділить Україні вакцини від коронавірусу на безплатній основі для 20% населення у першій половині 2021 року.

Голова Офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ярно Хабіхт заявив, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від нового коронавірусу вже у другому кварталі 2021 року для 20% всього населення країни.