В Україні провакцинують від грипу медиків, які працюють з COVID-19

Лікарям та медпрацівникам мають зробити щеплення
В Україні провакцинують від грипу медиків, які працюють з COVID-19
Вакцина (фото: Shutterstock)
28 Жовтня 2020, 13:23
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні за бюджетні кошти закуповують вакцини від грипу для імунізації груп ризику, зокрема медичних працівників, які працюють з хворими на COVID-19.  Про це він заявив під час брифінгу

Він зазначив, що це тільки перша партія вакцин від грипу, яку почали постачати в Україну.

У нас є відповідні кошти, передбачені бюджетом, і ми зараз закуповуємо вакцину за бюджетні кошти для того, щоб провести імунізацію, щеплення групп ризику, зокрема наших медичних працівників, які працюють зокрема з хворими на COVID-19. Це перша партія, яка вже постачається в Україну. Вона буде одразу поставлена в лікарні, щоб провести щеплення медичних працівників, які працюють з COVID-19, — повідомив міністр.

Читайте також

Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я за бюджетні кошти закупить 1,41 млн доз вакцин проти грипу для щеплення осіб, які належать до груп ризику.

У повідомленні пресслужби уряду зазначено, що усі наявні вакцини від грипу пройшли прекваліфікацію ВООЗ та підтвердили свою безпечність. Країнами походження є світові лідери у виробництві вакцин – Франція, Нідерланди та Південна Корея.

1