Україна отримає 4 мільйони доз вакцини від коронавірусу

Отримає шляхом фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів
Головне
Україна отримає 4 мільйони доз вакцини від коронавірусу
Вакцина проти коронавірусу (фото: pexels)
18 Листопада 2020, 22:00
читать на русском

COVAX виділить Україні вакцини від коронавірусу на безплатній основі для 20% населення у першій половині 2021 року.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) у Facebook.

Сьогодні стало відомо, що Україна, як одна з країн, яка включена в роботу глобального механізму COVAX має змогу отримати вакцини від коронавірусної хвороби у кількості доз, яка дорівнює 20% населення безкоштовно. Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватись у першій половині 2021 року за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів та урядів інших країн, - повідомив Ляшко.

Він уточнив, що до COVAX включений також кандидат у вакцини від виробника Moderna (США), ефективність якого складає близько 95%.

Читайте також

Нагадаємо, що голова Офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ярно Хабіхт заявив, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від нового коронавірусу вже у другому кварталі 2021 року для 20% всього населення країни.

Хабіхт зазначив, що Україна отримає вакцину в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX), який був створений Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та кількома урядами.

1