У ВООЗ обіцяють вакцину від COVID-19 для 20% населення України

Перше постачання вакцини передбачає близько 1,25 млн доз
Важливо
У ВООЗ обіцяють вакцину від COVID-19 для 20% населення України
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
14 Листопада 2020, 17:12
читать на русском

Голова Офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Ярно Хабіхт заявив, що Україна зможе отримати першу партію успішно випробуваної та зареєстрованої вакцини від нового коронавірусу вже у другому кварталі 2021 року для 20% всього населення країни.

Про це повідомляє "DW".

Хабіхт зазначив, що Україна отримає вакцину в рамках Фонду глобального доступу до вакцин COVID-19 (COVAX), який був створений Глобальним альянсом з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та кількома урядами.

Читайте також

Він не уточнив, чи йдеться про майбутню вакцину від коронавірусу, яку розробила і випробовує німецька компанія BioNTech разом з американською Pfizer, чи про якусь іншу. Однак, за його словами, що кожна країна отримуватиме майбутню вакцину у кількості, що дорівнює 20% від кількості населення, оскільки таким є "справедливий розподіл", аби дотримуватися принципу рівності на першому етапі кампанії з щеплення від COVID-19.

Україна може розраховувати на виділення до 8,34 мільйона доз вакцини до кінця 2021 року, що становить 20% від наявного в країні населення, відповідно до даних Державної служби статистики України, - зазначив Хабіхт.

За його словами, перше постачання вакцини (близько 1,25 мільйона доз) Україна може отримати у другому кварталі наступного року.

Нагадаємо, що виробники вакцини проти коронавірусу Pfizer та їх німецький партнер BioNTech заявили, що їхня вакцина проти COVID-19 показує значно кращі результати, ніж більшість експертів сподівалися, і на 90% ефективніша.

1