У МОЗ відмовились називати ціну за індійську COVID-вакцину Covishield

Україна підписала договір про нерозголошення вартості
Важливо
У МОЗ відмовились називати ціну за індійську COVID-вакцину Covishield
Вакцина від коронавірусу Фото: Посольство Індії в Україні
23 Лютого 2021, 18:38
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я відмовились називати закупівельну ціну за індійську вакцину проти коронавірусу Covishield.

Про це стало відомо під час брифінгу представників МОЗ щодо початку COVID-вакцинації в Україні

Голова організації Crown Agents в Україні, що здійснює закупівлю вакцин для МОЗ, Тетяна Коротченко і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко (досьє Віктора Ляшка) відмовились називати ціну, за яку Україна купила індійський аналог AstraZeneca.

За словами Коротченко, Crown Agents працює з українським урядом протягом останніх п'яти років і вони зробили все можливе, щоб Україна отримала найкращу ціну за цю вакцину.

Ми знаходимось під договором про нерозголошення, тому я не можу озвучувати ціни. Це є частиною наших переговорів з постачальником. Але я можу підкреслити, що вона відповідає задекларованій розробником ціні, - зазначила Коротченко.

Читайте також

Своєю чергою, Ляшко також відмовився називати ціну.

Щодо кількості коштів, витрачених на цю закупівлю, то є закупник, який уже озвучував це питання, - сказав заступник глави МОЗ.

Нагадаємо, що в Україні масова вакцинація проти коронавірусу розпочнеться у середу, 24 лютого, індійським аналогом AstraZeneca - Covishield.

Читайте більше у нашому матеріалі: Вакцина є, але якість сумнівна: Україна отримала перші дози COVID-препарату з Індії

1