AstraZeneca заявила, що COVID-вакцина не призводить до утворення тромбів

Дослідження показали про відсутність доказів підвищеного ризику розвитку легеневої емболії та тромбозу
AstraZeneca заявила, що COVID-вакцина не призводить до утворення тромбів
Вакцина проти коронавірусу (фото: Reuters)
16 Березня 2021, 04:07
читать на русском

Виробник вакцини проти коронавірусу AstraZeneca заявив про відсутність доказів підвищеного ризику утворення тромбів після застосування препарату. Такі результати показали їхні власні дослідження.

Про це йдеться в огляді безпеки компанії AstraZeneca, передає Reuters.

Зазначається, що дослідження показали про відсутність доказів підвищеного ризику легеневої емболії, тромбозу глибоких вен або тромбоцитопенії у всіх щеплених цією вакциною.

Ретельний огляд усіх наявних даних про безпеку понад 17 мільйонів людей, щеплених COVID-вакциною AstraZeneca у Євросоюзі та Великій Британії, не показав доказів підвищеного ризику легеневої емболії, тромбозу глибоких вен або тромбоцитопенії у будь-яких вікових групах - незалежно від статі, партії (вакцини – ред.) чи конкретної країни, - йдеться у повідомленні.

Читайте також


Контекст. Австрійська влада у неділю, 7 березня, повідомила, що не використовуватиме одну партію вакцини AstraZeneca, поки не будуть розслідувані випадки смерті однієї людини й захворювання у другої.

Після вакцинація померла 49-річна жінка від проблем згортання крові. У 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії, але вона одужує.

В Естонії тимчасово не використовуватимуть одну партію вакцини AstraZeneca через смерть однієї вакцинованої людини в Австрії. Влада Естонії чекатиме доки завершиться розслідування за фактом смерті та випадку захворювання іншого пацієнта.

Згодом Данія припинила вакцинацію від COVID препаратом компанії AstraZeneca у зв'язку з "серйозними випадками утворення тромбів серед вакцинованих людей".

Таїланд та Румунія також зупинили використання вакцини AstraZeneca через повідомлення про нібито утворення тромбів та смерті вакцинованих.

1