У Хорватії померла жінка після COVID-щеплення вакциною AstraZeneca

Причини смерті ще з'ясовують, але випадок пов'язують з вакцинацією
У Хорватії померла жінка після COVID-щеплення вакциною AstraZeneca
Вакцина Фото: Karolina Grabowska з Pexels
13 Березня 2021, 23:39
читать на русском

У Хорватії померла 91-річна жінка, яка вакцинувалася від коронавірусу вакциною британо-шведської компанії AstraZeneca. Це смертельний випадок пов'язують з наслідками застосування цього препарату.

Про це повідомляє HRT.

Хорватське агентство лікарських засобів та медичних товарів отримало одну заяву про смерть в результаті легеневої емболії (тромб в легеневій артерії) 91-річної хорватки. Раніше вона вакцинувалася препаратом AstraZeneca.

Як зазначили в агентстві, на основі наявної медичної документації неможливо встановити причинно-наслідковий зв'язок щодо цього смертельного випадку. Для з'ясування причин смерті організація запросила всю необхідну інформацію.

Читайте також


Контекст. Австрійська влада у неділю, 7 березня, повідомила, що не використовуватиме одну партію вакцини AstraZeneca, поки не будуть розслідувані випадки смерті однієї людини й захворювання у другої.

Після вакцинація померла 49-річна жінка від проблем згортання крові. У 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії, але вона одужує.

В Естонії тимчасово не використовуватимуть одну партію вакцини AstraZeneca через смерть однієї вакцинованої людини в Австрії. Влада Естонії чекатиме доки завершиться розслідування за фактом смерті та випадку захворювання іншого пацієнта.

Згодом Данія припинила вакцинацію від COVID препаратом компанії AstraZeneca у зв'язку з "серйозними випадками утворення тромбів серед вакцинованих людей".

1