В Естонії тимчасово перестали використовували одну партію COVID-вакцини AstraZeneca

Це пов'язано з розслідуванням смертей вакцинованих людей
В Естонії тимчасово перестали використовували одну партію COVID-вакцини AstraZeneca
Вакцина проти коронавірусу (фото: Reuters)
10 Березня 2021, 12:35
читать на русском

В Естонії тимчасово не використовуватимуть одну партію вакцини AstraZeneca через смерть однієї вакцинованої людини в Австрії. Влада Естонії чекатиме доки завершиться розслідування за фактом смерті та випадку захворювання іншого пацієнта.

Про це повідомляє ERR.

За словами директорки Департаменту здоров'я Естонії Марі-Анні Хярма, через розслідування буває, що використання вакцини призупиняють.

Інформація про необхідність тимчасово зупинити застосування однієї партії вакцини до Лікарського департаменту в Департаменті здоров'я надійшло 8 березня. Після цього чиновники зв'язались зі всіма центрами, що займаються вакцинацією.

Читайте також

Ми зібрали інформацію, у кого скільки вакцини залишилося. Більшість її вже використало. Поки не буде завершено розслідування, вакцину використовувати не будуть, - сказала Хярма.

Також в Естонії розслідуватимуть випадок смерті 31-річного рятувальника, що не пов'язано з австрійською партією.


Контекст. Австрійська влада у неділю, 7 березня, повідомила, що не використовуватиме одну партію вакцини AstraZeneca, поки не будуть розслідувані випадки смерті однієї людини й захворювання у другої.

Після вакцинація померла 49-річна жінка від проблем згортання крові. У 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії, але вона одужує.

У Департаменті ліків Австрії заявили, що наразі немає доказів, що ці випадки пов'язані саме з COVID-вакциною AstraZeneca.

1