Ще дві країни припинили вакцинацію від COVID препаратом AstraZeneca

 Використання препарату відстрочили до з'ясування всіх обставин
Ще дві країни припинили вакцинацію від COVID препаратом AstraZeneca
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
13 Березня 2021, 04:07
читать на русском

Таїланд та Румунія тимчасово зупинили використання вакцини проти коронавірусу AstraZeneca через повідомлення про нібито утворення тромбів та смерті вакцинованих.

Як повідомляє BBC, уряд Таїланду відклали проведення кампанії з вакцинації проти коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca через нібито утворення тромбів після використання вакцини.

12 березня в країні мала б початися вакцинація, але її відстрочили. Першим щеплення повинен був отримати прем'єр-міністр Таїланду.

Хоча якість AstraZeneca хороше, деякі країни попросили відстрочку. Ми відтермінуємо теж, - зазначив радник національного комітету з вакцин проти COVID-19 Таїланду Піясакол Саколсатаядорн.

У Міністерстві охорони здоров'я Таїланду повідомили, що партія вакцин AstraZeneca, яку збираються використовувати в країні, відрізняється від європейської партії, а в азійців проблем з тромбами зазвичай немає.

24 лютого Таїланд отримав першу партію з 117 300 доз вакцини AstraZeneca. Наразі в країні вакцинують китайським препаратом компанії Sinovac Coronavac.

Читайте також

За інформацією Reuters, Румунія тимчасово призупинила вакцинацію населення однією партією вакцини AstraZeneca доки завершиться розслідування за фактом смерті двох вакцинованих в Італії.

На початку лютого країна отримала 81 600 доз вакцини, а використали - 77 049 доз.


Контекст. Австрійська влада у неділю, 7 березня, повідомила, що не використовуватиме одну партію вакцини AstraZeneca, поки не будуть розслідувані випадки смерті однієї людини й захворювання у другої.

Після вакцинація померла 49-річна жінка від проблем згортання крові. У 35-річної жінки розвинулася тромбоемболія легеневої артерії, але вона одужує.

В Естонії тимчасово не використовуватимуть одну партію вакцини AstraZeneca через смерть однієї вакцинованої людини в Австрії. Влада Естонії чекатиме доки завершиться розслідування за фактом смерті та випадку захворювання іншого пацієнта.

Згодом Данія припинила вакцинацію від COVID препаратом компанії AstraZeneca у зв'язку з "серйозними випадками утворення тромбів серед вакцинованих людей".

1