Мемна криптовалюта Dogecoin здорожчала після твіту Ілона Маска

Компанія Tesla почала продавати товари за криптовалюту Doge
14 Січня, 12:12 217

Улюблена криптовалюта Ілона Маска Dogecoin рекордно зросла після твіту мільярдера та власника компаній Tesla і SpaceX.

Сьогодні, нагадаємо, Ілон Маск повідомив, що компанія Tesla почала приймати криптовалюту Dogecoin як оплату за товари.

За даними криптобіржі Сoinmarketcap, вартість мемної криптовалюти зросла до 0,202 долара після цього оголошення.

Наразі криптовалюта коштує 0,2 долара, а ринкова капіталізація становить 26,45 мільярда доларів. За останню добу курс Dogecoin зріс на понад 30%.

Курс Догікоїну 14 січня 2022 року Фото: coinmarketcap.com

Нагадаємо, від 14 січня 2022 року компанія Tesla почала прийом криптовалюти Dogecoin у якості оплати товарів у своїх магазинах.

Як відомо, Dogecoin - це жартівлива криптовалюта-мем, яка була випущена у 2014 році. Її називають улюбленою криптомонетою власника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска, оскільки він часто згадує Догікоїн у своїх твітах.  Якось, криптовалюта Dogecoin за добу здорожчала на 1000% після чергового твіту Маска. А у травні 2021 року мільярдер намагався пояснити, в чому суть цифрової монети, однак погодився, що "це розводка".

У жовтні Маск пояснив, чому він підтримує Dogecoin. Бізнесмен заявив, що вважає альткоїн "народною криптовалютою". Маск додав, що перед тим, як підтримати "мемну" криптовалюту, він поспілкувався з робітниками Tesla і SpaceX, багато хто з них виявився власником Dogecoin.

Читайте також наш матеріалБіткоїн, альткоїни та інші: усе, що потрібно знати про десятку найпопулярніших криптовалют світу.

Читайте також