Міжнародний аеропорт "Ужгород" повноцінно запрацює до кінця 2021 року

Вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода
28 Травня, 20:14

Україна відновлює повноцінну роботу Міжнародного аеропорту "Ужгород".

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Вже з 9 вересня 2021 року наберуть чинність зміни в аеронавігаційному просторі Словаччини, управління частиною якого буде делеговано Україні, - йдеться у повідомленні.

Це означатиме, що вже цього року авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами.

Зазначимо, що 5 червня 2021 року вступає у дію Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Словацької Республіки про визначення умов використання визначеної частини повітряного простору Словаччини у зв’язку з наданням послуг з обслуговування повітряного руху призначеним українським провайдером аеронавігаційного обслуговування у Міжнародному аеропорту "Ужгород".

Також вже підготовлено публікацію щодо делегування повітряного простору Словаччини під управління Української сторони, а також зафіксовано дату вступу в дію цих змін з 9 вересня 2021 року.

Нагадаємо, що у червні Українська авіакомпанія Windrose ("Роза вітрів") розпочне виконувати рейси за маршрутами Київ-Ужгород-Київ, Київ-Чернівці-Київ та Київ-Кривий Ріг-Київ.

Читайте також